Smakar gott av både punch och nötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º
- Smörj och bröa en rund bakform som är ca 26 cm i diameter och gärna med löstagbar kant. Ta fram smöret till krämen så det blir rumstempererat.
- Hacka nötkärnorna mycket fint, gärna i en matberedare eller mixer.
Vispa äggvitorna till fast vitt skum och tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv massa. Rör varsamt ner nöthacket.
Bre ut marängsmeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Mät upp kaffegrädden sockret, maizenamjölet och äggulorna i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka. Ställ åt sidan att svalna.
- Rör ner smöret i den svala krämen, lite i taget och rör krämen slät mellan varje tillsats. Smaksätt med punchen.
- Lossa den kalla kakan från formen. Bre ut krämen jämnt ovanpå och strö över den hackade chokladen.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar