Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punsch- och citronparfait med jordgubbar marinerade i balsamvinäger

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En dessert som passare efter en stor middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Koka upp vatten, socker och honung och låt det kallna. Blanda äggulorna med sockerlagen i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills blandningen vitnar. Det tar ungefär 5 minuter. Blanda i punschen, citronsaften och citronskalet. Låt svalna.
  2. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i en plastad brödform eller sockerkaksform. Knacka formen mot bänken några gånger för att få ut luftbubblor ur parfaiten och ställ in i frys i minst ett dygn.
  3. Jordgubbarna: Dela jordgubbarna i halvor. Koka ihop balsamvinäger, rödvin och honung till en simmig konsistens och låt svalna något. Häll marinaden över jordgubbarna.
  4. Lossa parfaiten genom att doppa formen i ljummet vatten. Stjälp upp på fat och låt den stå i kylen i 15 min före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.