Punsch, socker och smör är supergott i bullar! Fyllningen blir godast med smör. Bullarna går utmärkt att frysa utan florsocker.
Instruktioner
- Lös jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, margarin eller smör i bitar, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Blanda under tiden smör, socker och punsch till en smidig röra. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 40-48 bitar. Forma varje bit till en boll och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Gör en fördjupning i varje med ett finger och lägg i en klick av fyllningen. Nyp ihop degen så att fyllningen stannar kvar. Jäs bullarna i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i 8-10 min. Sikta över florsocker när bullarna svalnat.
- Mums!
Publicerat den
3 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar