Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punsch och smörbullar

 
  • Serverar: 40-48 portioner
Skriv ut

Punsch, socker och smör är supergott i bullar! Fyllningen blir godast med smör. Bullarna går utmärkt att frysa utan florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, margarin eller smör i bitar, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Blanda under tiden smör, socker och punsch till en smidig röra. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 40-48 bitar. Forma varje bit till en boll och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Gör en fördjupning i varje med ett finger och lägg i en klick av fyllningen. Nyp ihop degen så att fyllningen stannar kvar. Jäs bullarna i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i 8-10 min. Sikta över florsocker när bullarna svalnat.
  2. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.