Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschchokladkaka

(4 kommentarer)  
Punschchokladkaka Punschchokladkaka
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En supergod kaka med choklad och punsch. Allt blandas ihop i en kastrull villket sparar in på disken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull (minst 2 liters) och dra den från plattan. Lägg i chokladen (bruten i bitar) och sockret, rör om tills det smält.
  2. Lägg i kakaon, vaniljsockret, punschextraktet och äggen. Tillsätt mjölet och blanda väl.
  3. Häll upp i en smörad form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca: 25 minuter.
  4. Låt den svalna och ställ den i kylen minst 3-4 tim, gärna över natten. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Kommentarer (4)

  • gunillao 23 maj 2008

    Låter jättegott ska prova snarast. Men det stavas punsch. Mvh Gunilla O

  • Smulpajen 16 juni 2008

    Hej! Kakan blev jättegod! Hade inget extrakt utan tog äkta vara. Men det hade inte skadat om jag dubblat punschen för att få fram punschsmaken mer. Vet inte om detta är en kladdkaka egentligen, men eftersom vi gillar det tog jag ut den efter 22 min! Tror inte den blivit kladdig efter 30 min.

  • vonny 16 mars 2009

    Jag gjorde kakan i helgen och den blev jättegod istället för grädde använde jag vaniljvisp. Det blev mums !!!!!!!!

  • zanette 30 december 2010

    Denna lät ju jätte smarrig måste jag göra någon gång men undrar??? Om det går lika bra att använda sig av riktig punsch? Mvh Zanette

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.