Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschnäbbar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

För punsch älskare, gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita 28 rundlar med blyerts på ett bakplåtspapper med ett glas eller kakmått, 6 cm i diameter, som mall. Kakorna flyter inte ut, så mellanrummet behöver bara vara någon centimeter. Vänd papperet upp och ner på plåten, rundlarna syns igenom men pennfärgen fastnar inte i kakorna då.
  2. Vispa vitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap.
  3. Vispa det hela ägget och de båda avskiljda äggulorna pösiga med sockret, blanda i potatismjölet. Vänd ner äggviteskummet i sockerpöset.
  4. Fördela smeten på rundlarna och jämna till klickarna så de blir lika tjocka överallt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn 5-6 minuter, de ska bara vara ljusgula. Tag ut de upp pösta kakorna, de sjunker ihop igen när de svalnar.
  5. Rör ut florsockret i punschen till glasyr och bred den på de svala kakorna. Låt stelna.
  6. Servering: Vispa grädden ganska fast med punsch och fördela den klickvis i folieformar. Ställ ner två glaserade kakor lite snett i varje form, och servera bakelserna genast, innan kakorna viker sig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.