För punsch älskare, gott
Instruktioner
- Rita 28 rundlar med blyerts på ett bakplåtspapper med ett glas eller kakmått, 6 cm i diameter, som mall. Kakorna flyter inte ut, så mellanrummet behöver bara vara någon centimeter. Vänd papperet upp och ner på plåten, rundlarna syns igenom men pennfärgen fastnar inte i kakorna då.
- Vispa vitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap.
- Vispa det hela ägget och de båda avskiljda äggulorna pösiga med sockret, blanda i potatismjölet. Vänd ner äggviteskummet i sockerpöset.
- Fördela smeten på rundlarna och jämna till klickarna så de blir lika tjocka överallt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn 5-6 minuter, de ska bara vara ljusgula. Tag ut de upp pösta kakorna, de sjunker ihop igen när de svalnar.
- Rör ut florsockret i punschen till glasyr och bred den på de svala kakorna. Låt stelna.
- Servering:
Vispa grädden ganska fast med punsch och fördela den klickvis i folieformar. Ställ ner två glaserade kakor lite snett i varje form, och servera bakelserna genast, innan kakorna viker sig.
Publicerat den
2 februari 2008
Skriv kommentar