Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschparfait

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här är enkel att göra och smakar ljuvligt. Tar en kvart att göra men skall stå i frysen cirka en timma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj äggulan från äggvitan. Vispa äggulor och socker i en bunke. Vispa grädden för sig.
  2. Blanda samman grädden och äggblandningen i en bunke. Tillsätt punschen.
  3. Häll över parfaitsmeten i portionsglas. Frys den cirka 1 timme.
  4. Tag fram parfaiten 10 minuter före servering så att den mjuknar något.
  5. Serveringsförslag: Färska eller frysta bär, tillsammans med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LenaBE1 1 januari 2013

    Jättegod parfait! Som tyvärr var spritig i smaken, fast det kanske berodde på den punsch jag hade hemma. Med facit i hand så hade det nog räckt med 2 msk punsch. Tack så mycket för ett toppen recept som både är enkelt att göra och att lyckas med!

  • LenaBE1 7 januari 2013

    Jag har följt detta recept igen, fast denna gång bytte jag ut punschen mot 2 tsk vaniljsocker istället och ökade på sockermängden till en knapp dl. Det blev lika gott det så självklart får du en 5:a i betyg av mig för detta enkla recept. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.