Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschring

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Denna mandelkaka är lika god till kaffe som till efterrätt. Punschen kan förstås uteslutas och kakan serveras som den är eller med rårörda jordgubbar och vispgrädde. Som efterrätt blir den god med konserverad frukt eller djupfrysta bär och vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa gulor och socker pösigt. Skålla, skala och mal mandeln och rör ned den i smeten. Tillsätt sedan potatismjöl och äggvitorna, som du vispat till hårt skum. Häll smeten i en smord och bröad kransform och grädda kakan i 175° ca 45 minuter.
  2. Stjälp upp den färdiga kakan och låt den kallna. Diska formen. Häll 1 dl punsch i den och lägg tillbaka kakan, som prickats med gaffel på ytan så att den suger upp punschen. När det är gjort är den klar att servera.
  3. Fyll kranshålet med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.