Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschringar

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härligt spritigt spröd småkaka med smak av punsch som går utmärkt att frysa i 3 månader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 60 kakor
  2. Rör smöret vitt och pösigt med elvisp på medelhastiget. Tillsätt punsch och mjöl och arbeta ihop degen. Ta en femkronestor degklatt, ca 7 g i taget och trilla till en rulle på 10 - 12 centimeter. Lägg ihop till ringar på bakpappersklädd plåt. Degen är ganska lös, så man måste vara väldigt lätt på handen på handen, men så blir kakorna spröda också.
  3. Pensla ringarna med uppvispat ägg och strössla med råsocker. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen på 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 8 november 2011

    Om man har ont om tid , så kan man göra runda bollar som plattar man till. Jag tycker dock att dom inte blir lika spröda då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.