En härligt spritigt spröd småkaka med smak av punsch som går utmärkt att frysa i 3 månader.
Instruktioner
- Ger ca 60 kakor
- Rör smöret vitt och pösigt med elvisp på medelhastiget. Tillsätt punsch och mjöl och arbeta ihop degen. Ta en femkronestor degklatt, ca 7 g i taget och trilla till en rulle på 10 - 12 centimeter. Lägg ihop till ringar på bakpappersklädd plåt. Degen är ganska lös, så man måste vara väldigt lätt på handen på handen, men så blir kakorna spröda också.
- Pensla ringarna med uppvispat ägg och strössla med råsocker. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen på 200 grader.
Publicerat den
5 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Om man har ont om tid , så kan man göra runda bollar som plattar man till. Jag tycker dock att dom inte blir lika spröda då.