Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschrutor

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Punschen är en fin smaksättare i desserter och bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och matfett till äggvispet. Rör allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Gör glasyren: Rör samman florsocker och punsch till en slät glasyr.
  5. Stick med en gaffel eller provsticka flera små hål i den nygräddade kakan.
  6. Häll glasyren över kakan. Låt kakan kallna i långpannan.
  7. Skär den avsvalnade kakan i 35 rutor. Pudra över florsockret och servera.
  8. Med smak av choklad: Choklad passar synnerligen bra ihop med punschsmaken. Grovhacka 100 g mörk blockchoklad och blanda ner i smeten så får kakorna fin chokladsmak och blir trevligt prickiga.
  9. Utan alkohol: Vill du baka punschrutorna utan alkohol går det bra att istället använd Arrak hushållsarom. Blanda ½ dl vatten med ½ tsk Arrak hushållsarom så får du ändå en god smaksättning till kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.