- Serverar: 16-20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god tårta för många glada tillfälle. Tårtan är populär i Polen. Jag har lärt mig baka den av min svägerska.
Instruktioner
- Smöra och bröa en tårtform om 28 cm i diameter.
- Värm ugnen till 180ºC.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och potatismjöl.
- Vispa äggvitor till ett hårt skum, tillsätt socker med jämna takter.
- När äggvitorna är vispade hårda tillsätter äggulorna, en i taget. Vispa hela tiden med maxhastigheten.
- Till sist sikta mjölblandningen. Du kan fortsätta vispa, men sänk hastigheten till det minsta.
- Baka tårtbottnen cirka 40-45 min.
- När bottnen har kallnat så dela den i 3 skivor.
- Lägg första skivan på en serveringsfat och droppa över en tredjedel av punschblandningen.
- Kavla mandelmassan på florsocker. Det borde gå åt ungefär halva mängden florsocker.
- Klipp en cirkel ur mandelmassan och spara den till tårttoppen.
- Resten av mandelmassan röres samman med florsocker och rom. När du har blandat färdigt socker och rom tillsätt lite till mandelmassan. Den ska vara krämig och lätt att fördela på tårtbotten.
- Spara 3- 4 skedar av topping till dekorationen.
- Täck med nästa tårtskiva , droppa över punschblandningen och fördela fint apelsinsylt.
- Fördela också riven mandel-rom blandningen.
- Lägg på den tredje tårtskivan, droppa över resterande punsch.
- Lägg aprikossylt på toppen och runt om tårtan.
- Dags att toppa med mandelcirkeln och bre på topping.
- De sparade 3-4 skedarna topping blandas med kakao och spritsas fint på toppen som på bilden.
- Dekorera tårtsidorna med rostade mandelspån.
- För bästa resultat kan du grädda tårtbotten en dag innan.
Publicerat den
21 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar