Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo- och nötbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Doften av hembakat bröd är svår att motstå. Detta bröd är fullt med knapriga nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj purjolöken och skiva den fint. Stek purjolöken mjuk i smör. Låt svalna.
  2. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och smör till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om tills den lösts upp. Häll i dinkelvete, nästan allt vetemjöl, purjolök, salt och nötter. lBlanda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen och arbeta samman den. Forma till 3 limpor eller 30 portionsbröd. Lägg på plåt och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda limporna ca 30 minuter, portionsbröden ca 8 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.