Doften av hembakat bröd är svår att motstå. Detta bröd är fullt med knapriga nötter.
Instruktioner
- Ansa och skölj purjolöken och skiva den fint. Stek purjolöken mjuk i smör. Låt svalna.
- Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och smör till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om tills den lösts upp.
Häll i dinkelvete, nästan allt vetemjöl, purjolök, salt och nötter. lBlanda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 40 minuter.
- Ta upp degen och arbeta samman den. Forma till 3 limpor eller 30 portionsbröd. Lägg på plåt och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda limporna ca 30 minuter, portionsbröden ca 8 minuter. Låt svalna.
Publicerat den
7 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar