Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo- och potatissoppa med röda linser och korvslantar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Purjo- och potatissoppa med röda linser och korvslantar En värmande, nyttig soppa behövs så här års.Det är inte bara hälsosam och lättsam mat, utan går även snabbt att laga. Man kan dessutom välja riktigt billiga råvaror och ändå få ett jättegott slutresultat. Röda linser, som ingår i den här soppan, är en nyttig ingrediens som ger soppan både fibrer och järn. Ett praktiskt tips, speciellt till barnfamiljen, är att först mixa soppan slät och sedan förstärka den med något som är extra omtyckt. Exempelvis kan man som på bilden lägga tunt skivad vanlig varmkorv, eller strimlad kokt skinka/kassler, alternativt lägga i några köttbullar direkt i sopptallriken. Allt blir sedan varmt av den heta soppan. En klick crème fraiche eller matyoghurt på toppen är gott och festligt. Så lätt får man alla att se fram emot soppdagarna

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skölj linserna väl . Ansa , skölj och strimla purjon . Skala och tärna potatisen fint .
  2. 2 Fräs purjo och potatis några minuter i lite olja i en rymlig kastrull .
  3. 3. Tillsätt linserna . Smula ner buljongtärningarna . Häll på vattnet . Tillsätt tomatpuré och repad färsk timjan eller torkad . Krydda med lite nymald svartpeppar och salta om det behövs , men tänk på att buljongen har sälta .
  4. 4. Låt soppan koka under lock 15 - 20 minuter . Mixa den slät , det går snabbt och lätt med stavmixer . Späd eventuellt med lite mer vatten om du tycker att soppan verkar för tjock .
  5. 5. Servera med t ex skivad varmkorv och en klick
  6. En soppa som värmer i detta klimatet.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wishottah 19 november 2009

    Jag åt detta på ett cafe fast vegan (ingen korv eller creme fraiche), den var SUPERGOD!!!

  • publikhav 23 januari 2011

    Går den att frysa? Tänkte att det kanske kunde vara bra att ha som matlådor?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.