Mjäll och god gratäng som tillbehör till kött eller fiskrätter eller som god vegorätt.
Instruktioner
- Snitta och skölj purjolöken ren. Skär purjon i ca 5 cm långa bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Spara kokvattnet, lägg den avrunna purjolöken i en smord ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält margarin i en kastrull, rör ner maizena majsstärkelse, späd med grönsaksspadet och Milda Mini Mat. Koka upp under omrörning och låt såsen koka ihop några minuter.
- Ta såsen från plattan rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över purjolöken och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
- Gratängen kan du göra i stor eller portionsform.
- Purjolöken kan du byta ut mot andra grönsaker eller rotfruker, till exempel broccoli, blomkål eller svartrötter.
Publicerat den
20 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar