Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöksgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjäll och god gratäng som tillbehör till kött eller fiskrätter eller som god vegorätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta och skölj purjolöken ren. Skär purjon i ca 5 cm långa bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Spara kokvattnet, lägg den avrunna purjolöken i en smord ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Smält margarin i en kastrull, rör ner maizena majsstärkelse, späd med grönsaksspadet och Milda Mini Mat. Koka upp under omrörning och låt såsen koka ihop några minuter.
  4. Ta såsen från plattan rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över purjolöken och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  6. Gratängen kan du göra i stor eller portionsform.
  7. Purjolöken kan du byta ut mot andra grönsaker eller rotfruker, till exempel broccoli, blomkål eller svartrötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.