Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöksgratäng med blomkål och röda linser

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ett gott tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Rätten går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skölj, och skiva purjolöken fint. Bryt blomkålshuvudet i små buketter. Hacka löken. Fräs purjolök, blomkålsbuketter, pressad vitlök och lök i oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, torra linser, soja och kesella. Smaka av med salt och peppar. Låt alltsammans småputtra i ca 5 minuter. Smaka av och krydda mer om du tycker det behövs. Se till att alla grönsaker ligger täckta med vätska i kastrullen, om inte späd med lite vatten. Häll över alltsammans i en ugnssäker form eller 4 mindre ugnsfasta portionsformar. Strö över osten och gratinera i ugnen 10-15 minuter eller tills gratängen har fått gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.