Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolökslåda

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Allt i en form, och in i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort de vissna topparna på en hel purjolök, skär resten i skivor 1/2-1 cm tjocka. Skölj purjon i rikligt med vatten, lägg den rena purjon i en kastrull, vatten så att purjon täcks och koka upp den.
  2. Skär baconet eller fläsket i strimlor och bryn lite lätt.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med mjölken.
  4. Blanda i det brynta fläsket och den avrunna purjon. Salta och peppra, men kolla hur salt fläsket är. Häll blandningen i en ugnsäker form, och sätt den mitt i ugnen 200 grader, ca 45-50 minuter.
  5. Purjon kan ersättas av andra grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.