Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolökspaj med scans kryddkorv

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket god. mums...

Ingredienser

Instruktioner

Knåda ihop siktat mjöl, salt, ägg och tärnat smör till degen. Täck över degen och ställl den 1 timme i kylskåp. Skär bort de mörkgröna bladspetsarna och rotänden på purjolöken. Dela den på längden och skölj väl. Skiva purjolöken. Tärna fläsket och stek i olja. Lägg purjolöken tillsammans med kryddorna i fläsket i stekpannan. Bräsera under lock 10 minuter. Värm ugnen till 200 C. Kavla ut degen och täck formens botten och kant. Stick flera gånger med gaffel i degbottnen. Skär korven i tärningar och fördela dessa över degbottnen. Lägg purjolöksfyllningen ovanpå korven. Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och peppar. Häll det över purjolöken. Grädda 45 minuter i ugnen på mellersta falsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.