Variera köttfärsen genom att rulla in förvällda purjolöksbitar i den.
Instruktioner
- Arbeta samman färsen med 3/4 av mjölet. Tillsätt salt och peppar. Skala och riv löken. Rör in löken och vattnet/mjölken. Blanda ner äggvitan. Ställ färsen svalt ca 15 minuter.
- Ansa purjolökarna och skär dem i ca 6 cm långa bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
- Forma under tiden färsen till 8 rektangulära biffar på mjölad skärbräda. Lägg en bit purjo på varje biff, rulla ihop färsbiffarna till rullader.
- Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek rulladerna tills de är gyllenbruna runt om. Skaka pannan då och då. Beräkna ca 10 minuter.
- Lägg upp rulladerna på serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomater. Servera med kokt potatis.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar