Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjorullader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Variera köttfärsen genom att rulla in förvällda purjolöksbitar i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman färsen med 3/4 av mjölet. Tillsätt salt och peppar. Skala och riv löken. Rör in löken och vattnet/mjölken. Blanda ner äggvitan. Ställ färsen svalt ca 15 minuter.
  2. Ansa purjolökarna och skär dem i ca 6 cm långa bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
  3. Forma under tiden färsen till 8 rektangulära biffar på mjölad skärbräda. Lägg en bit purjo på varje biff, rulla ihop färsbiffarna till rullader.
  4. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek rulladerna tills de är gyllenbruna runt om. Skaka pannan då och då. Beräkna ca 10 minuter.
  5. Lägg upp rulladerna på serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomater. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.