Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pytt av söndagsstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pytt i panna blir jättegod när den lagas på resterna av söndagssteken som blanddas med mycket grönsakere. Det blir både hälsosamt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Förbered morötterna, kålroten och palsternackan och lägg ner dem i det kokande vattnet i 2 minuter. Ta upp rotfrukterna och låt dem rinna av väl.
  2. Smält matfettet på medelvärme i en stekpanna. Lägg i rotrukterna och löken. Stek i 3 minuter så att de mjuknar lite. Tillsätt potatis och stek. Salta och peppra. Sätt ner värmen och stek i ca 10 minuter tills allt är gonomvarmt.
  3. Separera 4 ägg, spara 4 av äggskalshalvorna. Blanda äggulorna med senap och fyll sedan äggskalshalvorna med blandningen. Strö över persilja.
  4. Lägg upp pytten på tallrikar. Sätt äggskalet på toppen och servera med inlagda rödbetor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.