Det här receptet blev till i dag när jag tog lite av "man tager vad man haver", men himla gott blev det i alla fall.
Instruktioner
- Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper.
- Hacka lök och paprika och stek upp så det blir mjukt. Lägg över i en större gryta. Tärna fläskfilén i lagom stora bitar, salta och peppra och lägg över i grytan. Låt baconen rinna av och lägg även över den. Blanda ner en påse pulversås av vardera grönpeppar och gorgonzola, häll på grädde, citronpeppar, svartpeppar, cayennepeppar, lite salt, en halv smulad köttbuljongtärning, tomatpuré, grädden och låt koka upp. Sänk värmen och låt det stå och puttra ca 20 minuter. Efter ungefär halva tiden smular man i fetaost och späder eventuellt med mjölk. När det är ca 5 minuter kvar, klipp i persiljan.
- Jag hade klyftpotatis till, som dessvärre blev lite brända :(
- Kan tänka mig att ris passar bra till också.
- Gott blev det i alla fall och det är något jag kommer att göra fler gånger.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Ska absolut spara det här receptet!
Måste säga super gott kommer att göra den flera gånger 5 poäng monica
Starkt och gott ! Kommer att lagas många gånger!