Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche Lorraine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fransk ostpaj som smakar gudomligt. Min paj får alltid ostrester från frysen och en bit köpt rökt skinka. En sallad och kanske ett glas gott vin blir fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela mjölet med kylskåpskallt margarin med fingertopparna eller med en gaffel till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila på svalt ställe minst 1 timme. Kavla därefter degen till en rund kaka så att den täcker pajformens botten, sidor och även kan vikas över kanten. Sk'är bort överbliven deg mot formens ytterkant.
  2. Låt stå i 15 minuter och grädda sedan i 250 grader tills det nästan är färdigt, 12-15 minuter. Vispa samman ägg och grädde till fyllningen och tillsätt ost och skinka. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i 225 grader, 15-20 minuter, tills äggblandningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.