Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche Lorraine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna berömda ost- och skinkpaj kommer från landskapet Lothringen i nordöstra Frankrike. Det är en utmärkt lunchrätt, som kan göras i förväg och sedan bara värmas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och kallt matfett i en skål. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller med en kniv till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylen ca en timme.
  2. Kavla ut degen och lägg den i en ugnssäker form, ca 25-27 cm i diameter. Se till att degen går upp längs kanterna och pricka bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet i 250 grader ca 10 minuter på mittfalsen.
  3. Vispa samman ägg och grädde till fyllningen. Tillsätt kryddor, skinka och ost. Häll fyllningen i pajskalet och strö ev paprikapulver över. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.