Denna berömda ost- och skinkpaj kommer från landskapet Lothringen i nordöstra Frankrike. Det är en utmärkt lunchrätt, som kan göras i förväg och sedan bara värmas.
Instruktioner
- Lägg mjöl och kallt matfett i en skål. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller med en kniv till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylen ca en timme.
- Kavla ut degen och lägg den i en ugnssäker form, ca 25-27 cm i diameter. Se till att degen går upp längs kanterna och pricka bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet i 250 grader ca 10 minuter på mittfalsen.
- Vispa samman ägg och grädde till fyllningen. Tillsätt kryddor, skinka och ost. Häll fyllningen i pajskalet och strö ev paprikapulver över. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar