Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

QUICHE LORRAINE

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En otroligt god paj som fortsätter att vara en given klassiker hemma hos oss! Jag har lagt till riven muskot i receptet för att få det där "lilla extra", men det går självklart lika bra att utesluta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en vid form av ugnssäkert glas , porslin eller metall, så att den täcker formens botten och kanter. Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden och sätt på ugnen.
  2. Fyllningen: Skär det rökta köttet i strimlor. Skölj och skiva purjon. Fräs purjon och köttet i stekjärn några minuter (här skiljer sej mitt recept från originalets). Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg i kött, purjo och ost ovanpå pajdegen. Häll över äggstanningen.
  3. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 40 minuter. Servera pajen, något avsvalnad, gärna med god grönsallad!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kicki8 30 oktober 2008

    En höjdarpaj speciellt med graham i pajdegen. Jag hoppar över purjo och muskot... Barnen gillar den massor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.