Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen. Under tiden gör ni i ordning fyllningen.
Tärna skinkan, både kokt och rökt.
Skala och finhacka löken. Gör den mjuk i en panna och låt svalna av. Hacka örterna. Pressa vitlökarna. Blanda allt i en skål. I en annan skål vispar ni äggen. Tillsätt grädden, den rivna osten, salt och peppar.
Pressa ut degen i en pajform med löstagbar botten. Se till att kanten täcks, nagga med gaffel i botten. Sätt in pajskalet i frysen i tio minuter innan gräddningen, då lyfter inte degen.
Grädda i tio minuter, ta ut formen (öka ugnsvärmen till 225 grader) lägg i skinkblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter eller tills den har fått fin färg! Servera gärna med en sallad.