Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche lorraine - fransk fläskpaj

 
Skriv ut

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt ägg och kallt smör skuret i bitar. Knåda degen väl och forma till en boll. Linda in i plastfilm. Lägg i kylskåp i 1 tim.
  2. Smöra en pajform, kavla ut degen tunt. Tryck ut degen i formen. och nagga degen med en gaffel. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Fläsk: Hacka fläsket smått och stek på medelhög värme i en panna tills det börjar ta färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Paj: Vispa ägg och rör ner créme fraiche. Krydda med muskot och peppar. Fördela fläsk i pajformen. Häll över äggblandningen. Riv hårdost över pajen. Grädda mitt i ugn i cirka 30 minuter. Servera pajen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.