Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Redan de gamla egyptierna njöt av sparris. Till Europa kom sparrisen under mitten av 1500-talet och ansågs redan då vara en delikatess, liksom denna goda paj är!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Tryck eventuellt fast en remsa aluminiumfolie runt kanten så att den inte glider ner under gräddningen.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut det och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  4. Gör fyllningen: Koka den gröna sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisningar.
  5. Låt både den gröna och den vita sparrisen rinna av väl, annars blöter den ner pajskalet och gör det mjukt. Vispa samman ägg, gräddfil, salt, cayennepeppar och dragon.
  6. Lägg sparrisen växelvis i ett vackert mönster i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.