Redan de gamla egyptierna njöt av sparris. Till Europa kom sparrisen under mitten av 1500-talet och ansågs redan då vara en delikatess, liksom denna goda paj är!
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg.
- Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Tryck eventuellt fast en remsa aluminiumfolie runt kanten så att den inte glider ner under gräddningen.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut det och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
- Gör fyllningen: Koka den gröna sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisningar.
- Låt både den gröna och den vita sparrisen rinna av väl, annars blöter den ner pajskalet och gör det mjukt. Vispa samman ägg, gräddfil, salt, cayennepeppar och dragon.
- Lägg sparrisen växelvis i ett vackert mönster i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar