Den här grytan är ett exempel på hur asiatiska ingredienser förstärker europeiska smaker.
Instruktioner
- Skala och hacka löken grovt. Stek den mjuk och lätt gyllene i olivolja tillsammans med anis och svartpeppar. Låt det ta tid.
- Finhacka apelsinskalet. Rör ner apelsinskal, pressa ner vitlöksklyftan och stek i ytterligare 15 sekunder. Rör ner tomatpurén och stek i någon minut tills den skiftat färg en smula.
- Rör ner vatten, miso och vin. Lägg ner den torkade shiitaken. Låt puttra på låg värme utan lock minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med peppar och kanske en skvätt vin till.
- Vänd ner linserna i tomatsåsen och låt puttra några minuter. Skär svampen i munsbitar. Fiska upp shiitaken, skär bort den sega stjälken. Finhacka hatten.
- Stek svampen hastigt i smör tills den är gyllenbrun och mjuk men har spänsten kvar. Blanda ner ragun och servera bums på en bädd fluffig quinoa.
Publicerat den
24 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar