Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Currydoftande bollar, frasiga på ytan och krämiga inuti. Quinoabollarna passar även att servera till pasta eller bulgur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock i ca 15 minuter.
  2. Förbered grönsakerna och limeyoghurten till serveringen. Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor. Blanda yoghurten med majonnäs och limesaft till en sås. Smaka av med örtsalt.
  3. Blanda ägg, mandelmjöl, riven ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, ca 5 minuter.
  4. Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortilla- eller tunnbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.