De här muffinsarna är dundergoda, särskilt när de får lite extra crunch på toppen samt en krämig frosting.
Glutenfria och laktosfria.
Gör chokladmuffins genom att blanda ner 1½ dl kakao med quinoan. Använd gärna en muffinsplåt för att de inte ska flyta ut.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ dubbla muffinsformar på en bakplåt eller helst, i en muffinsplåt.
- Mixa alla ingredienser utom quinoan och bakpulvret i en matberedare eller med en stavmixer. Blanda ner quinoan och bakpulvret och mixa lite till. Häll smeten till hälften i formarna. Blanda samman granola, kokos och mandelspån och häll lite på varje muffins. Baka i 20-25 minuter. Låt svalna.
- Frosting:
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikro. Låt svalna lite. Vispa kokosgrädden tjock och tillsätt chokladen och honungen under vispning. Ställ frostingen i kylskåpet om den är för lös.
- Bred frostingen över muffinsen. Toppa gärna med lite kokos och mandelspån.
Publicerat den
13 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar