Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoasallad med kyckling och bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sallad med nyttiga quinoagryn, gula russin och en fräsch vitlöksdressing som sätter smak på denna vackra mustiga sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman dressingen och ställ den i kylen. Koka quinoan enligt förpackningen.
  2. Strimla och stek bacon, lägg upp på hushållspapper så att det får rinna av.
  3. Bena ur kycklingen och dela köttet i bitar.
  4. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  5. Skölj och lägg rödbetorna i kokande lättsaltat vatten. Koka dem ca 20–40 min. Spola i kallt vatten och ta bort skalet. Dela dem på mitten eller i klyftor.
  6. Kärna ur och skala avokadon, skär i skivor. Dela tomaterna.
  7. Skölj salladsbladen och riv lollo rosson i bitar.
  8. Blanda alla ingredienser till salladen och toppa med solrosskott, russin och nötter.
  9. Servera dressingen till salladen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gastone65 22 april 2009

    Fantastiskt god lite annorlunda sallad som uppskattades mycket av mina vänner! En härlig blandning mellan salt och sött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.