Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quorn och banan i vietnamesisk marinad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mumsiga bitar att servera till ris och grönsaker eller som tillbehör till Vietnamesisk kålsallad. Tips: byt ut quornbitar med kyckling eller räkor för variation

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål.
  2. Pressa en limefrukt
  3. Blanda fisksåsen, limesaften och socker i en rostfri (eller glas) skål. Vispa tills allt socker löst sig. Blanda i chili, hackad koriander (spara lite till garnering) och jordnötsolja.
  4. Häll marinaden över quornbitar och banan blandningen. Vänd .försiktgt runt, så alla bitar lagts i marinad. Låt dra i minst 30 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Häll i quorn och bananblandningen även marinaden i stekpannan. Låt steka tills det mesta av marinaden kokat bort och quornbitarna fått fin färg.
  6. Servera med ris och grönsaker, eller med Vietnamesisk kålsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.