- Serverar: 2 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Mumsiga bitar att servera till ris och grönsaker eller som tillbehör till Vietnamesisk kålsallad.
Tips: byt ut quornbitar med kyckling eller räkor för variation
Instruktioner
- Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål.
- Pressa en limefrukt
- Blanda fisksåsen, limesaften och socker i en rostfri (eller glas) skål. Vispa tills allt socker löst sig. Blanda i chili, hackad koriander (spara lite till garnering) och jordnötsolja.
- Häll marinaden över quornbitar och banan blandningen. Vänd .försiktgt runt, så alla bitar lagts i marinad. Låt dra i minst 30 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
Häll i quorn och bananblandningen även marinaden i stekpannan. Låt steka tills det mesta av marinaden kokat bort och quornbitarna fått fin färg.
- Servera med ris och grönsaker, eller med Vietnamesisk kålsallad.
Publicerat den
31 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar