- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En jättegod och väldigt enkel gryta som min mor i grund lärde mig. Den innehöll då vanliga grytbitar av fläsk, men jag har på senare år gjort om den till en vegetarisk rätt.
Instruktioner
- Bryn quornbitarna i lite margarin eller olja tills de fått lite färg. Tillsätt vattnet och låt det koka bort på mellanhög värme.
Tillsätt sedan grädde och soja och låt det koka upp.
Riv skalet ifrån en hel apelsin och tillsätt i grytan. Pressa sedan ur saften ur apelsinen och tillsätt den. Rör om och låt puttra på låg värme en liten stund. Salta och peppra och smaka av.
- Jag serverar helst till potatis, men den är även väldigt god till ris, bulgur eller liknande.
- Tips:
Man kan även ha i jordnötter om man tycker att det blir lite tomt med bara apelsin i grytan.
Publicerat den
14 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Tack, för en mycket god middag. Vi tillagade detta recept igår. Vi är inte vegeterianer men försöker laga vegetariskt en till två gånger i veckan åtminstone. Detta kommer tillagas igen. / lLena
Jätteroligt att ni tyckte om den! Det är en favorit här hemma också. Trots att min sambo inte är veg så brukar det mesta av min matlagning gillas:)
Detta blev inte alls gott, alldelles för besk eftersmak från apelsinskalet