Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quorngryta med apelsin

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod och väldigt enkel gryta som min mor i grund lärde mig. Den innehöll då vanliga grytbitar av fläsk, men jag har på senare år gjort om den till en vegetarisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn quornbitarna i lite margarin eller olja tills de fått lite färg. Tillsätt vattnet och låt det koka bort på mellanhög värme. Tillsätt sedan grädde och soja och låt det koka upp. Riv skalet ifrån en hel apelsin och tillsätt i grytan. Pressa sedan ur saften ur apelsinen och tillsätt den. Rör om och låt puttra på låg värme en liten stund. Salta och peppra och smaka av.
  2. Jag serverar helst till potatis, men den är även väldigt god till ris, bulgur eller liknande.
  3. Tips: Man kan även ha i jordnötter om man tycker att det blir lite tomt med bara apelsin i grytan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • smurfan79 19 juli 2011

    Hej, Tack, för en mycket god middag. Vi tillagade detta recept igår. Vi är inte vegeterianer men försöker laga vegetariskt en till två gånger i veckan åtminstone. Detta kommer tillagas igen. / lLena

  • Sommarkatt 19 juli 2011

    Jätteroligt att ni tyckte om den! Det är en favorit här hemma också. Trots att min sambo inte är veg så brukar det mesta av min matlagning gillas:)

  • Olivia 19 januari 2022

    Detta blev inte alls gott, alldelles för besk eftersmak från apelsinskalet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.