Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quorngryta med kokosmjölk

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabb och god rätt som passar både vuxna och barn. En av mina favoriträtter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva champinjoner och skär broccolin i små buketter. Skala morötterna och skiva dem i långa "tändstickor". Skär purjolöken i lika långa och tunna strimlor som morötterna.
  2. Stek purjolöken och morötterna till de mjuknat en aning. När de är klara lägger du dem på ett fat och droppar lite citronsaft över.
  3. Stek quornbitarna tillsammans med champinjonerna en kort stund. Tillsätt kokosmjölken, broccolin, sweet chili sås, salt och torkad chili. Du avgör själv hur stark du vill att grytan ska vara.
  4. När grytan har puttrat i 10-15 minuter serveras den med ris. Garnera med morots- och purjolöksstavarna, lägg ett knippe på var tallrik.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • helenalomma 27 oktober 2009

    Jag som är förtjust i vegetarisk mat tyckte detta var gott. Men, receptet har hamnat fel. Detta är verkligen ingen barnmat. Inget av mina tre barn, 3-13 år åt av det. Betyget är ur barnens synvinkel.

  • Vegankristin 28 oktober 2009

    Vad synd att det inte gick hem hos småttingarna! Mina bonus-kids som är 11 och 13 gillar den, men det kanske inte passar alla barn, det beror säkert mycket på vad man är van vid sedan tidigare. Har hört att det tar cirka 10 "smakningar" innan ett barn lär sig att gilla en ny smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.