- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En snabb och god rätt som passar både vuxna och barn. En av mina favoriträtter!
Instruktioner
- Skiva champinjoner och skär broccolin i små buketter. Skala morötterna och skiva dem i långa "tändstickor". Skär purjolöken i lika långa och tunna strimlor som morötterna.
- Stek purjolöken och morötterna till de mjuknat en aning. När de är klara lägger du dem på ett fat och droppar lite citronsaft över.
- Stek quornbitarna tillsammans med champinjonerna en kort stund. Tillsätt kokosmjölken, broccolin, sweet chili sås, salt och torkad chili. Du avgör själv hur stark du vill att grytan ska vara.
- När grytan har puttrat i 10-15 minuter serveras den med ris. Garnera med morots- och purjolöksstavarna, lägg ett knippe på var tallrik.
Publicerat den
15 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag som är förtjust i vegetarisk mat tyckte detta var gott. Men, receptet har hamnat fel. Detta är verkligen ingen barnmat. Inget av mina tre barn, 3-13 år åt av det. Betyget är ur barnens synvinkel.
Vad synd att det inte gick hem hos småttingarna! Mina bonus-kids som är 11 och 13 gillar den, men det kanske inte passar alla barn, det beror säkert mycket på vad man är van vid sedan tidigare. Har hört att det tar cirka 10 "smakningar" innan ett barn lär sig att gilla en ny smak.