Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber-äppel paj

(3 kommentarer)  
Rabarber-äppel paj Rabarber-äppel paj
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Rabarber i paj har funnits långt tillbaka, och tillsammans med äpple så blir den ännu godare. (Min åsikt.) Botten blir rikigt krispig och god. Min favoritpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och margarin med en gaffel eller med händerna. Ha sedan i vattnet och blanda till en deg, låt vila i kylen minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 225°. Ta ungefär 1/3 av degen och kavla ut den och lägg i en form, ca 25 cm diametern. Förgrädda skalet i 15-20 min i mitten av ugnen.
  3. Medan gör du fyllningen, börja med att skala rabarbern och äpplet och skär sedan i små bitar. Blanda i resten av ingredienserna förutom potatismjölet.
  4. Ta ut pajskalet och sätt i fyllningen, stör över potatismjölet.
  5. Av resten av degen så gör du långa strimlor, som du sedan lägger över pajen. Gör sedan en lång strimla och lägg runt pajens kant, och tryck sedan till försiktigt.
  6. Stoppa in pajen i ugnen igen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min. Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Strö över lite florsocker innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anne-grete 29 september 2008

  • akegw 12 juni 2009

    Hur mycket rabarber?

  • Okänd 31 mars 2010

    Måste man ha i rabarber ? Det är nämligen så att jag har aldrig gillat rabarber men jag skulle gärna vilja göra detta recept =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.