Rabarber i paj har funnits långt tillbaka, och tillsammans med äpple så blir den ännu godare. (Min åsikt.) Botten blir rikigt krispig och god. Min favoritpaj!
Instruktioner
- Blanda mjöl och margarin med en gaffel eller med händerna. Ha sedan i vattnet och blanda till en deg, låt vila i kylen minst en timme.
- Sätt ugnen på 225°. Ta ungefär 1/3 av degen och kavla ut den och lägg i en form, ca 25 cm diametern. Förgrädda skalet i 15-20 min i mitten av ugnen.
- Medan gör du fyllningen, börja med att skala rabarbern och äpplet och skär sedan i små bitar. Blanda i resten av ingredienserna förutom potatismjölet.
- Ta ut pajskalet och sätt i fyllningen, stör över potatismjölet.
- Av resten av degen så gör du långa strimlor, som du sedan lägger över pajen. Gör sedan en lång strimla och lägg runt pajens kant, och tryck sedan till försiktigt.
- Stoppa in pajen i ugnen igen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.
Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Strö över lite florsocker innan servering.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket rabarber?
Måste man ha i rabarber ? Det är nämligen så att jag har aldrig gillat rabarber men jag skulle gärna vilja göra detta recept =)