En smaskig, frisk efterrätt.
Instruktioner
- Börja med att koka rabarberkrämen. Blanda allt i en kastrull och koka till en simig, krämig konsistens.
Ställ åt sidan
- Degen: Smält smöret.
Hacka sönder kexen, antigen i mortel eller matberedare.
Blanda i kanel. Rör samman med det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbara kanter..
- Blanda ihop fyllnigen och tillsätt 1 dl av rabarberkrämen.
Häll i formen och grädda i ugnen på 175'C i 35 min.
- Undertiden rör du ihop toppingen.
Kakan ska gräddas en gång till så stäng inte av ugnen.
När kakan har svalnat något häller du över toppingen och sätter in den i ugnen i ytterligare 5 min.
Ställ kakan kallt.
- Gelen:
Lägg gelatinet i blöt.
Värm upp rabarberkräm och lägg i gelatinet. När det har smält så breder du det försiktigt över kakan. Som nu alltså är kall.
Låt stå kallt tills det är dags att avnjuta.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar