Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber cheescake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En smaskig, frisk efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka rabarberkrämen. Blanda allt i en kastrull och koka till en simig, krämig konsistens. Ställ åt sidan
  2. Degen: Smält smöret. Hacka sönder kexen, antigen i mortel eller matberedare. Blanda i kanel. Rör samman med det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbara kanter..
  3. Blanda ihop fyllnigen och tillsätt 1 dl av rabarberkrämen. Häll i formen och grädda i ugnen på 175'C i 35 min.
  4. Undertiden rör du ihop toppingen. Kakan ska gräddas en gång till så stäng inte av ugnen. När kakan har svalnat något häller du över toppingen och sätter in den i ugnen i ytterligare 5 min. Ställ kakan kallt.
  5. Gelen: Lägg gelatinet i blöt. Värm upp rabarberkräm och lägg i gelatinet. När det har smält så breder du det försiktigt över kakan. Som nu alltså är kall. Låt stå kallt tills det är dags att avnjuta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.