Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber & fläderbloms soppa med mandelgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt fräsch soppa med doft av skånsk försommar. Späd rabarber som fått koka i fläderblomssaft eller som de säger i Skåne saft av hylleblommor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i centimetertjockaskivor. Koka upp vatten, saft och socker. Häll i fläderblomssaften. Lägg i rabarbern och låt koka upp.
  2. Ställ åt sidan och kyl.
  3. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rosta mandelspånen i en stekpanna i ugnen tills de är ljusbruna.
  4. Vispa grädden med den rivna mandelmassan tills den tjocknar.
  5. Häll upp i skål och strö rostad mandel över.
  6. Servera den kalla soppan med mandelgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.