Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber & jordgubbssoppa med mandelknappar och vaniljfluff

(1 kommentar)  
Skriv ut

Vid servering - klyfta jordgubbar och lägg dem i soppan, lägg fluffet i soppan och servera knapparna vid sidan av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka samman rabarberstjälkar, socker, vaniljstång, vatten och 8 av jordgubbarna. När rabarberstjälkarna kokat sönder silas soppan och smakas av med vinet.
  2. Tillsätt de små rabarbertärningarna och låt soppan kallna.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Rulla ut mandelmassan till små rullar som skärs i 5mm skivor, platta till dem lätt och doppa dem i kanelsockret. Baka av i ca 10 minuter tills kanterna börjar få färg.
  5. Vispa äggvita med 25 g av sockret till ett fast skum, tillsätt resten av sockret och vaniljmärgen och vispa till en styv maräng.
  6. Smörj under tiden små formar, typ äggkoppar, med lite matolja.
  7. Spritsa fluffet i formarna.
  8. Ställ in dem i micron på full effekt i 15 sekunder precis innan servering. Fluffet ska puffa upp sig.
  9. Vid servering - klyfta jordgubbar och lägg dem i soppan, lägg fluffet i soppan och servera knapparna vid sidan av.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Soleado 10 juli 2016

    Hej MrsC! Ditt recept låter jättgott! Tack för receptet. Så gillar du jordbgubbar har jag ett recept som kommer från Spanien som heter Marinerade jordgubbar i vinäger – Fresas al vinagre [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]. Det sommar efterrätt smaka mums! Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.