Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrligt, sött och knaprigt. Goda ting är tre i denna lättgjorda och fräscha dessert! De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, riven ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.
  2. Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg. Låt kallna.
  3. Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
  4. Varva rabarber, smulor och gräddyoghurt i glas eller burkar och servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.