Syrlig rabarber och frasig havredeg är en underbar kombination! Med djupfryst rabarber kan du laga denna dessert året om.
Instruktioner
- Blanda rabarber, farinsocker, mjöl, rom, kanel och salt i en fettsnål, ugnsfast gryta.
- Sätt grytan på spisen och smält samman rabarberblandningen på medelvärme, ca 15 minuter. Rör om då och då.
- Sätt på grillen. Blanda samman havregryn, mjöl och farinsocker till smuldegen i en skål eller i matberedare. Skär det kalla margarinet i bitar och hacka snabbt in det till en grovkornig massa. Strö smuldegen över rabarberblandningen.
- Ställ grytan, ca 10 cm under grillelementet i ugnen och grädda tills ytan är krispigt gyllenbrun. Vrid på grytan ett par gånger. Servera genast.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongott. Hittade en bild till dej som tck för ett jättegott recept.
Godare än väntat - t.o.m gubben som inte är rabarberfantast tyckte om det. Men servera genast? Den är ju glödhet!! Vi lät den vila i säkert 40 min, och då var den fortfarande varm nog för att smälta glassen. Stod inget om tillbehör, men vaniljglass var supergott till! Läste fel på grillningen, 10 min, inte 10 cm, så den blev lite mörk ...