Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbskompott

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härlig blandning med jorgubbar, rabarber, vanilj, fläder mm. Testa nu, när det snart dags för egna jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rabarbern och dela den i ca 2 cm stora bitar. Ansa och snoppa jordgubbarna.
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med hjälp av en sked.
  3. Tvätta citronen och dela den i 4 lika stora delar. Häll rabarber, vaniljstång, frön, citron, socker, vatten, flädersaft i en rymlig kastrull.
  4. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  5. Blanda maizena med 3 msk vatten och häll ner i kompotten. Låt allt få ett uppkok. Lägg i jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.