Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och mycket lättlagad. Den syrliga rabarbern blir en bra brytning mot de sötare jordgubbarna och havren matchar perfekt och gör att det känns nyttigt att äta denna paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och vetemjölet och havregryn.
  2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
  3. Servera med Kesella vanilj.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tutish 25 juni 2009

    Hemskt gott. Spontan tanke var att de söta jordgubbarna bröt av gott mot den lite surare rabarbern. Vi tog 1,5 sats av fyllningen och dubbel av toppingen. (Man behöver inte smälta margarinet, man kan smula den i istället och då ta lite mindre, 75g för en enkel sats.) Gott i alla fall:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.