Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbspaj med knapriga smulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god paj med knapriga smulor och vispad kokosgrädde! Smulorna görs på ett litet annorlunda vis med kokosolja istället för smör. Nyttigare och dessutom godare! Använder du otinade frysta bär kan pajen bakas med folie i 20 minuter och sedan utan i ca 15 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar och lägg i en form som rymmer ca 2 liter. Strö över potatismjöl och socker och rör om.
  3. Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över rabarberna och jordgubbarna. Baka i ugnen i 30 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet om pajen blir för mörk.
  4. Vispad kokosgrädde: Ställ burken upp och ner i kylen över natten. Öppna burken och skrapa ur den vita fasta kokosmjölken. Vispa upp den vita fasta kokosmjölken till fluffig grädde med elvisp. Smaksätt grädden efter smak med florsocker och citron- eller limesaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.