Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbsrutor

(2 kommentarer)  
Rabarber och jordgubbsrutor Rabarber och jordgubbsrutor Rabarber och jordgubbsrutor
Skriv ut

Rabarber och jordgubbsrutor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40 cm). Lägg fettet i en vispskål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev eller en elvisp på svag värme till en slät smet. Häll den i långpannan.
  2. Skär ändarna av och skala rabarbern. Skär den på längden fjärdedelar. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med jordgubbshalvor.
  3. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Drag kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan och låt svalna. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lilljeppe 25 januari 2008

    Lät mumsigt, men vad är det för konstigt socker?

  • kastela 27 juni 2012

    Jätte gott kaka. Enkel att göra. Jag hade inte muscovadosocker hemma . Gott ändå. Jag lägger upp några bilder.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.