En härlig dessert! Om glassen görs långt i förväg måste den tempereras minst en timme i kylskåp innan det går att göra kulor av den.
Instruktioner
- Chokladglass:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Finhacka chokladen, lägg den i en skål.
Koka upp mjölk, honung och socker. Häll över chokladen och rör tills den smält.
Ta upp gelatinbladet och lägg ner det i den varma smeten. Rör tills det smält. Låt kallna och frys i glassmaskin ca 20 min tills den är fryst. Häll upp i kyld skål och ställ i frysen.
Rabarber- och jordgubbssoppa:
Skala rabarbern om den inte är späd. Skär den i bitar.
Halvera och skrapa ur vaniljstången i en kastrullen. Tillsätt vaniljstång, rabarber, socker, vatten och citronsaft. Koka alltsammans ca 5 min tills bitarna är mjuka.
Mixa soppan slät i en mixer tillsammans med hälften av de sköljda och rensade jordgubbarna. Passera soppan genom en sil och låt den kallna under omrörning i kallt vattenbad. Smaka av om den är tillräckligt söt.
- Servering:
Finstrimla resten av jordgubbarna. Fördela soppan i tallrikar. Strö över jordgubbsstrimlor och pepparmynta. Gör kulor av glassen med en skopa eller en sked sköljd i ljummet vatten. Lägg en kula i varje tallrik och servera.
Publicerat den
3 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar