Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och kanelmuffins med smuldeg

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Med inspiration från kära Leila “Glimten i ögat” Lindholm.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Smält fettet och häll i mjölken. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en smet. Tärna rabarbern i små små bitar och blanda ihop med socker och kanel. Fyll varje muffinsform med lite rabarberröra och häll sedan över smeten. Tärna margarinet och blanda ihop med havregryn, mjöl och socker till en smuldeg. Strö degen på toppen av varje muffins. Grädda i en kvart.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • living_ 29 maj 2009

    hur mycket mjölk ska det vara?

  • veganmage 29 maj 2009

    Med mjölk menade jag soja/havredrycken :)

  • wanderoy 5 juni 2009

    Så det ska vara först rabarber sen muffins smet och sist smulpaj.??

  • veganmage 5 juni 2009

    Stämmer bra det!

  • wanderoy 6 juni 2009

    Har nu testat och hela familjen inklu grannarna älskar dem!!! tack massor kanon goda.

  • veganmage 6 juni 2009

    Så härligt att höra! Jag får nog se till att göra de snart igen.

  • Redros8 24 juli 2009

    Tack för reseptet! Låter jättegoda jag ska baka dom i veckan. RedRose

  • marielotta 6 september 2009

    Hej, som vanligt kan jag inte följa ett recept helt och hållet... 2 ägg åkte ner i muffinssmeten, Marsankräm mellan muffins och smuldegen. Var med en väninna på coffeehouse och då åt vi något liknande, fast mer pajliknande.... Hällde allt i en form och delade sedan i fyrkanter. Familjen gillade den, men jag älskar "vanlig" smuldegspaj och föredrar det. Hade den längre i ugnen än det stod, men det beror nog på att jag inte hade muffinsformar som är så mycket mindre...

  • christincarlsson 29 november 2011

    SUPER GODA!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.