Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och kardemummamuffins

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Eget ihopkok som slutade med muffins som är krispiga utanpå och underbart mjuka inuti!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och kokos i en bunke. Smält smöret och blanda det med mjölken. Skiva rabarbern i små bitar.
  3. Vispa äggen och sockret poröst och blanda sedan i mjölblandningen och ha sist i smöret och mjölken. Vänd ner rabarbern i smeten och ha upp i formar. Toppa med lite skivad rabarber och lite pärlsocker.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ingbrittan 11 juli 2011

    Tack Eveliinaa för detta recept, har gjort dessa muffins många gånger och de blir lika goda varje gång. Så av mej får du en 5:a hade det funnits högre nummer så skulle du fått det. MVH från ingbrittan i uddevalla

  • Eveliinaa 12 juli 2011

    Tack så mycket det var roligt att höra! :)

  • heididiane 10 juli 2012

    Jag dubblade rabarbern till 2 dl och tror jag kunde haft i mer ändå. Men smaken var det inget fel på, En femma :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.