Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och rosensaft

 
Skriv ut

Här förenas rabarberns syrlighet med en fräsch blomsmak. Tips: Rosenvatten hittas lättast i affärer som saluför utländska varor, eller ev i en välsorterad livsmedelsbutik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Koka dem i vattnet i 15 minuter utan omrörning. Sila av i en finmaskig sil eller silduk, ca 1 t imme.
  2. Häll saften i en gryta och tillsätt sockret. Koka kraftigt tills sockret smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaft och rosenvatten. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Låt kallna. Späd med vatten till önskad smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.