Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber på frasig botten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod kaka som du gör snabbt och den ser verkligen proffsig ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina plattorna ordentligt. Skala rabarber om det behövs, men det rosa röda är fint annars. Dela ev. rabarbern på längden om det behövs. Skär i 5 cm bitar. Koka upp socker och vatten. Lägg i rabarber och sjud 1 minut. Dra av från plattan.
  2. Lägg på lock o låt stå ca 10 minuter. Dela varje smördegsplatta i två kvadrater. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rista streck runt smördegsbitarna så att det blir som en 1 cm bred ram.
  3. Lägg ca 1 msk marsankräm mitt på plattan. Lägg sedan 3-4 rabarberbitar ovanpå. Pensla ramen med uppvispad äggula. Grädda i 200° ca. 20 minuter.
  4. Dessa godbitar svalnar riktigt fort. Tio minuter efter gräddningen kan man strö över lite florsocker och sedan är det bara att mumsa på.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maaalin1 11 maj 2011

    Rita ett streck runt smördesbitarna? vad menas med det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.