- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En jättegod kaka som du gör snabbt och den ser verkligen proffsig ut.
Instruktioner
- Tina plattorna ordentligt.
Skala rabarber om det behövs, men det rosa röda är fint annars. Dela ev. rabarbern på längden om det behövs. Skär i 5 cm bitar. Koka upp socker och vatten. Lägg i rabarber och sjud 1 minut.
Dra av från plattan.
- Lägg på lock o låt stå ca 10 minuter.
Dela varje smördegsplatta i två kvadrater.
Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rista streck runt smördegsbitarna så att det blir som en 1 cm bred ram.
- Lägg ca 1 msk marsankräm mitt på plattan.
Lägg sedan 3-4 rabarberbitar ovanpå.
Pensla ramen med uppvispad äggula.
Grädda i 200° ca. 20 minuter.
- Dessa godbitar svalnar riktigt fort.
Tio minuter efter gräddningen kan man strö över lite florsocker och sedan är det bara att mumsa på.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rita ett streck runt smördesbitarna? vad menas med det?