Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber-Rutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 225 grader Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm
  2. Smält fettet. Häll i mjölken och värm den litet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. tillsätt mjölk och margarin. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen.
  4. Fördela rabarberna ovanpå kakan och strö över socker blandat med potatismjöl och kanel.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Kommentarer (1)

  • mykolo 21 juni 2008

    Hej Har nu bakat dessa rabarber-rutor, dom blev mycket goda. Men jag använde endast hälften av blandningen som skulle strös ut ovanpå kakan. Skickar med en bild på resultatet // Eva

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.