Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberbakelse med kardemumma och vaniljkräm

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Mmm - rabarber och kardemumma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd varsamt ner i smeten.
  4. Blanda mjölk och smör- & rapsolja och rör ner det i smeten. Blanda allt varsamt.
  5. Häll smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter tills kakan känns torr med en provsticka.
  6. Marsankräm: Vispa samman mjölk och marsanpulver till en slät kräm. Vispa grädden tjock och fluffig och vänd sedan samman allt väl så att det blandas.
  7. Rabarber: Dra skinnet av rabarbern, dela grova stjälkar så de blir smala och skär dem i ca 5 cm långa stavar. Lägg dem tätt i en ugnsform. Strö över socker och kardemumma och baka i ugnen vid 150 grader 15-20 minuter tillsa de känns mjuka. Låt svalna.
  8. Montering: Dela kakbotten i två delar på höjden. Bred hälften av marsankrämen på ena botten och lägg på den andra. Spara lite marsamkräm till garnering och bred resterande kräm över kakan men hoppa över kanterna. Kantskär kakan istället.
  9. Skär kakan i lagom stora bakelsebitar och garnera med marsankrämsklick och bakad rabarber.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.