Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberbakelse med ricotta och mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättbakad och väldigt smaskig bakelse...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Skär ut smördegsarken till rätt storlek. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme eller i mikrovågsugn så att den blir rinnande. Pensla smördegsarken med honungen.
  3. Platta till mittdelen av smördegsarken försiktigt. Bred ricottan över mitten och lägg finhackad mynta över. Strö hälften av råsockret över ricottan.
  4. Skölj rabarberna och skär dem i så tunna längder som möjligt. Gärna cirka 5 mm. Varva rabarbern över ricottan och tryck ner dem försiktigt. Strö över resten av råsockret.
  5. Lägg pajerna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera med vispad grädde blandad med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.