Lättbakad och väldigt smaskig bakelse...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 215 grader.
- Skär ut smördegsarken till rätt storlek. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme eller i mikrovågsugn så att den blir rinnande. Pensla smördegsarken med honungen.
- Platta till mittdelen av smördegsarken försiktigt. Bred ricottan över mitten och lägg finhackad mynta över. Strö hälften av råsockret över ricottan.
- Skölj rabarberna och skär dem i så tunna längder som möjligt. Gärna cirka 5 mm. Varva rabarbern över ricottan och tryck ner dem försiktigt. Strö över resten av råsockret.
- Lägg pajerna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera med vispad grädde blandad med crème fraiche.
Publicerat den
1 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar